top of page
  • Foto van schrijverGera Schoonens

Quote


Deze quote op een mooi stukje papier kwam ik pas tegen in een artistiek winkeltje in Maastricht. Mijn oog viel gelijk op deze tekst en ik besefte me dat dit precies het effect van een goede foto is: Het zorgt ervoor dat je waardevolle herinneringen kunt vasthouden en opnieuw beleven. Dat merk ik zelf heel duidelijk als ik foto's die wat ouder zijn weer terug zie. Bijvoorbeeld van de geboorte van de kinderen, of van onze trouwdag, van een heerlijke vakantie, of gewoon van die leuke zomerse middag in de speeltuin. Ik ga dan zodra ik de foto zie weer terug in dat moment, voel, hoor, ruik, proef, weer wat ik toen beleefde....

Ook herinneringen aan bepaalde fases in m'n eigen leven, de eerste keer dat ik ging duiken met een vriendin toen ik tiener was en voor de eerste keer alleen op vakantie ging...of foto's toen ik baby of peuter was, vaak zijn die herinneringen grotendeels gebaseerd op de foto's. Hoe waardevol!

Foto's houden onze herinneringen levend!

34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page