top of page
  • Foto van schrijverGera Schoonens

Doe je ook New Born shoots?


Deze vraag krijg ik regelmatig de laatste tijd. En ja, dat doe ik maar wel op een wat andere manier dan soms gebruikelijk. Daar wil ik graag iets over vertellen.

Mijn stijl van fotograferen kenmerkt zich door spontane, natuurlijke beelden waarbij ik de interactie graag vast leg. Tijdens een new born shoot fotografeer ik daarom ook het liefst de momenten van alledag, zoals slapen, voeden, knuffelen, in badje doen, etc.

Het fijne aan deze manier van werken is dat het kindje eigenlijk niet uit zijn ritme gehaald hoeft te worden en het dus ook veel minder belastend voor een kindje (en ouders) is om op deze manier gefotografeerd te worden. Het is natuurlijk en het gewone ritme kan gewoon doorgaan.

Een ander voordeel is dat de shoot niet persee de eerste weken hoeft plaats te vinden (wat vaak wel het geval is bij een fotoshoot waar baby's in verschillende poses worden gelegd). Daardoor kun je gewoon de tijd nemen tot je je ritme gevonden hebt met je kindje, zelf als moeder weer goed opgeknapt bent en zit er geen tijdsdruk achter in de eerste weken om een fotoshoot te doen. Om een voorbeeld te geven: het kindje op de foto is ongeveer 4 maanden.

Ik vind het heerlijk om deze shoots te doen omdat het zo mooi de liefde van ouders naar hun kind vastlegt, een reeël beeld geeft van hoe het was in de eerste periode van het leven van de baby en een prachtige herinnering is voor later.

Wil je meer informatie, heb je vragen? Of zou jij ook graag zo'n shoot willen met jou kindje? Laat het me weten!

Klik op de foto als je meer foto's wilt bekijken van deze New Born shoot.

83 weergaven0 opmerkingen
bottom of page